Vegan hotspots Boedapest

Afgelopen maand vloog ik naar Boedapest om er een vriendin te bezoeken die daar verblijft voor haar werk. Inderdaad, ik vloog erheen, ondanks dat het voor mij een groene zomer zonder vliegen beloofde te worden. Dit vooruitzicht veranderde last minute. Ik zwichtte voor het aanbod van een paar dagen gratis overnachten in een mooi hotel en een enkele avondjes met een vriendin die ik niet zo heel veel meer zie, wegens haar werk.

street artOverdag ging ik alleen op pad om de stad en al het vegan lekkers te ontdekken. Heerlijk, doen waar ik zin in heb op eigen tempo. Boedapest heeft me heel aangenaam verrast! Met haar diverse karakter, hippe buurtjes, groene plekken en handig openbaar vervoer kan de stad zo doorgaan voor een volbloed nichtje van Berlijn. Daarnaast is vegan eten in Budapest ook erg makkelijk én goedkoop!

ETEN

Édeni Vegán

edeni

Dit restaurantje bevindt zich in een rustige wijk aan de Boeda- zijde van Boedapest. Het meer rustige en minder hippe deel van de stad zeg maar. Édeni Vegán ligt op loopafstand van de bekende en prachtige Matthiaskerk. Verwacht geen hippe plek, maar een simpel zaakje met bedieningstoog. Je kan er kiezen voor Hongaarse gerechten in een vegan jasje, een zelf samengestelde salade of een burger. Ik ging voor een soort stoofpot met kool, seitanworst en bietenburgertje #uglyveganfood. Eventjes had ik spijt van dit grote, dampende bord onder de Hongaarse hitte, maar ik kreeg het verrassend makkelijk weg! Een fris gemberbiertje (zonder alcohol) erbij en ik kon er weer tegenaan!

Édeni Vegán
1011  Budapest, Iskola u. 31
website

Napféynes

nap & vegan love

Dit is denk ik een van de bekendste en meest genoemde vegan restaurants in Boedapest. Ook hier geen hippe toestanden, maar lelijke paarse tafelkleedjes en no-nonsense (lees: stugge) Hongaarse bediening. Je doet er best aan om buiten te zitten, dat is nog het meest gezellige! Gelukkig werden we snel bediend en was de maaltijd erg lekker. Op de kaart staat een uitgebreid aanbod aan Hongaarse geveganized gerechten, en bijvoorbeeld ook kaaskroketten en pizza’s. Ik nam een soort seitanschnitzel die echt heerlijk was, enkel jammer dat er zo weinig groenten bij waren. Je zou anders verwachten van een vegan restaurant.

Napféynes
1053  Budapest, Ferenciek tere 2.
website

Vegan Love

Een vegan snackbar de-luxe! Ook hier weer moeilijk kiezen. Aangezien de porties zo groot leken en ik niemand bij me had om te ‘helpen’, ben ik voor de mac ’n cheese gegaan. Zo lekker!

Vegan Love
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
website 

Vegan Garden

vegan garden2

Nu komen we bij de Instagramwaardige locaties! De Vegan Garden is nog maar pas open. Het is er overdag heerlijk vertoeven aan een tafeltje in de schaduw tussen de foodtrucks. ’s Avonds is het drukker en echt gezellig. Kiezen tussen een van de stands is moeilijk: fancy hotdogs, quesadilla’s, burgers, smoothies, ijs,… het is er allemaal!

vegan garden

Vegan Garden
1072 Budapest, Dob u. 40.
website

Mazel Tov

mazeltov

Bij Mazel Tov zou je al enkel komen voor de mooie locatie: je zit in een soort reuzeserre die doorboord wordt door een boom. Met alle lampjes aan ’s avonds is dit echt een bijzondere gelegenheid. Zowel vegans, vegetariërs als vleesliefhebbers (ja, ze bestaan nog) komen hier aan hun trekken. Als je van hummus, falafel en midden-oosterse sferen houdt, tenminste! Ook de uitgebreide cocktailkaart moet je zeker eens bekijken. En bestel ook iets, als je er dan toch bent. Een tip: kom vroeg of reserveer, om niet door een lange wachtrij verrast te worden.

Mazel Tov
1073 Budapest, Akacfa Utca 47.
website 

Levendula

levendula

Levendula is een kleine keten van lavendel-ijs in verschillende smaken met een grote vegan selectie. Ik ging voor de frisse aardbei-munt smaak (eerder sorbet), mijn vriendin voor de lavendel-chocolade smaak. Dit leek een zwaardere bevalling om weg te likken! Vraag zeker om enkele smaken te proeven, dat is mogelijk.

Levendula
Verschillende locaties
website

DRINKS

Köleves

koleves

Ik kwam toevallig voorbij dit supergezellige plekje. Een kleurrijke buitenbar waar je zelfs even kan relaxen in een hangmat. Deze plek heeft ook een eetgedeelte maar zover ik weet is enkel de komkommersoep vegan. Ga hier dus naartoe voor een fris drankje overdag of ’s avonds.

Köleves
1075 BUDAPEST, KAZINCZY UTCA 41.
website

SHOPS

Deze winkeltjes werden me aangeraden door de gids van de free walking tour https://www.freetour.com/budapest . Ga erheen voor lokale, hippe en sustainable fashion, souvenirs, prints, etc. Prezent ligt wat afgezonderd, maar is de omweg zeker waard!

Prezent
1013 Budapest, Döbrentei utca 16.
website 

Rododendron
1052 Budapest, 19 Semmelweis u.
website

Lollipop Factory
1061 Budapest, Király u. 24.
website 

Ben jij al eens in Boedapest geweest? Welke plaatsen zou jij aanraden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.