Alleen op hotel gaan + mini review Yup hotel Hasselt

De vakantie ligt al een tijdje achter mij en het begint weer te kriebelen om erop uit te trekken! Daarom haal ik vandaag een fijne herinnering boven aan mijn allereerste verblijf alleen op hotel, bij het Yup hotel in Hasselt. Ik stond er eerst ietwat twijfelachtig tegenover, maar uiteindelijk werden het drie heerlijke dagen voor mezelf! 

Afgelopen zomer botste ik online op een driedaagse creatieve cursus bij Snow & Rose in Hasselt. Niet echt bij de deur voor mij, ik woon in Brussel, maar omdat de workshops zo goed bij mijn wensen aansloten en ik toch al vakantiedagen had ingepland in die periode, besloot ik me in te schrijven. Na even overwegen besloot ik dat het toch al te gek zou zijn om zes keer te pendelen tussen Hasselt en Brussel. Ik boekte daarom twee nachtjes bij Yup Hotel, een van de suggesties op de website van Snow & Rose.

Yup hotel

Ik had ook voor een goedkope jeugdherberg kunnen gaan, maar besloot mezelf te verwennen met wat comfortabele me-time in een hip hotel. Yup biedt zogenaamde cabins aan die perfect zijn voor één persoon. Of zoals ze het zelf zeggen, all you need is love een bed en gratis wifi. Dat bed bleek bovendien echt heerlijk te zijn, een soort moderne versie van een ouderwetse bedstee. De wifi was gratis, of in ieder geval inbegrepen in de prijs, maar net iets minder fantastisch dan het bed.

Zoals de naam ‘cabin’ doet vermoeden, was er niet gigantisch veel ruimte in de kamer, maar meer had ik niet nodig. Het voelde bovendien gezellig aan en benadrukte niet de lege ruimte van een tweede persoon die je eventueel zou missen! Over de indeling en aankleding van de kamer was goed nagedacht. De ruimte was vrij donker ingericht, wat het gezellige en moderne gevoel benadrukte.

Onder het bed vind je een handige uitsparing waarin je je trolley kwijt kan. In de ‘bedstee’ hing een televisie, waardoor ik ’s avonds nog eens naar de goeie ouwe tv programma’s kon kijken! Thuis heb ik geen kabelaansluiting, dus dit was wel eens leuk.

De muur rechtover het bed is één grote spiegel, waardoor de kamer weer wat groter aanvoelt. Tegen de spiegel stond een klein bureautje met een krukje. Binnenkomen doe je langs een klein gangetje waarin een soort locker-achtige kast staat.

De badkamer ten slotte was ook helemaal prima. Clean, modern en schoon, meer heb je niet nodig. De kamer wordt afgesloten van de badkamer met een zwart dik gordijn, net zoals bij de douche.

sladerij hasselt ontbijt

Ik heb niet ontbeten bij het hotel, omdat er in de buurt genoeg leuke plekjes waren die ik graag wou uittesten, zoals Le Pain Quotidien of de Sladerij, waar je originele vegan ontbijtjes kan krijgen. Het was ook nog eens lekker weer dus ging ik ’s morgens profiteren van de zon op een terrasje. De rest van de dag zat ik immers binnen voor de cursus.

Mijn ervaring

Het hotel zelf was dus heerlijk, maar wat vond ik er nu van om voor het eerst drie dagen in mijn eentje op hotel te gaan? Overdag had ik natuurlijk mijn bezigheid tot een uur of vijf, namelijk de cursus. ’s Middags lunchte in met enkele andere cursisten in een van de vele plekjes in de buurt van het atelier. Omdat het ook ’s avonds nog lekker weer was, ging ik even de stad in. Ik kocht onder andere een gezichtsmaskertje om ’s avonds op te doen. Daarna deed ik een terrasje, alleen. Ik had mijn e-reader bij me dus ik vermaakte me prima! Ik vond mezelf helemaal niet vreemd of zielig, eerder stoer, haha. Af en toe even opkijken en genieten van een fris biertje en wat mensen kijken, heerlijk toch.

Daarna was het tijd voor het diner. Ik wou absoluut niets in de supermarkt halen om op de hotelkamer op te eten. Dan zou ik mezelf pas zielig gevonden hebben. In de plaats daarvan zocht ik online iets leuks op en installeerde me op het terras. Het was tijdens die drie dagen zo’n uitzonderlijk goed weer dat ik mijn tijd buiten maximaal wou rekken.

botanique hasselt vegan

De eerste avond at ik bij Botanique, waar ze ook vegan burgers hadden. Tijdens het wachten haalde ik mijn e-reader er weer bij. De tweede avond ging ik ergens sushi eten, ook daar installeerde ik mij op het terras. Wijntje erbij en lezen maar, ideaal.

Ik kan me wel inbeelden dat niet iedereen zich er heel prettig bij zou voelen om zo alleen te gaan eten. Ik koos daarom wel bewust voor ‘laagdrempelige’ plekjes zoals een burgerbar of sushirestaurantje. Op een of andere manier vind ik het ook minder vreemd om ergens alleen te eten wanneer ik op het terras zit, dan wanneer ik binnen zou zitten. Ook denk ik dat het iets aangenamer is om buiten te zitten lezen dan binnen, waar het soms rumoeriger kan zijn. Alleen dineren op een terrasje was voor mij dus een goed ‘opstapje’. De volgende stap is om binnen in een restaurant alleen te eten.

Rond een uur of acht ging ik telkens terug naar mijn kamer. Zo’n hele dag intensief creatief bezig zijn, is namelijk ook best vermoeiend! Daar aangekomen tikte ik nog wat artikels, deed ik een gezichtsmaskertje op en keek nog wat youtube of tv. En dan heerlijk slapen in mijn bedstee!

Nog een keer?

Op die vraag kan ik volmondig ‘Ja!’ antwoorden. Ik kan op zich al goed alleen zijn, en deze drie dagen waar ik kon doen waarin ik zin had, zijn zeker voor herhaling vatbaar. Natuurlijk doe ik in het dagelijkse leven ook meestal wel waarin ik zin heb, maar dit was echt een mini vakantietje met mezelf. Overdag had ik natuurlijk wel mijn bezigheid en kon ik wat praten met de andere cursisten. De cursus was ook superfijn waardoor de dag zo om was. Een hele dag zelf invullen is misschien al wat moeilijker.

Dan liever echt alleen

Langer dan drie dagen moest het ook niet duren. Na de laatste cursusdag had ik zin om weer de trein naar huis te nemen! Op de trein naar huis zat ik samen met een mede-cursist die ik moeilijk kon negeren en dat vond ik stiekem wel een beetje jammer, haha. Ik zit best graag in de trein en had het best helemaal alleen met een boek willen afsluiten. Ik kwam toen pas ook te weten dat deze vrouw ook drie dagen in Hasselt was gebleven, in een jeugdherberg. En weer vond ik het stiekem fijn dat we dat niet wisten van mekaar, anders had ik me misschien verplicht gevoeld samen op te trekken.

Zulke reisjes met een ‘doel’ zoals deze cursus wil ik dus zeker nog eens alleen ondernemen. Echt alleen gaan citytrippen of reizen zie ik minder zitten, omdat ik deze ervaringen toch graag deel met iemand. En aan onbekenden vragen om foto’s van me te maken zit ook al niet in mijn aard, haha. Maar wie weet krijg ik er ooit zin, en dan zal je het hier zeker lezen!

Doe jij graag dingen alleen? Ben jij ook al alleen op reis of op restaurant gegaan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.